Producent Crispy Natural wprowadza na rynek chipsy z sera - pierwsze chipsy bez smażenia i pieczenia, bez dodawania tłuszczu w procesie produkcji.
Crispy z sera o obniżonej zawartości tłuszczu (20 proc.) i technologia ich wytwarzania objęte są światowym zastrzeżeniem patentowym. W ofercie trzy propozycje: chipsy z sera z marchwią, cebulą, o smaku a la Italiana. Serowe chipsy są źródłem naturalnego wapnia, błonnika i białka. Nie zawierają również glutenu.
Chipsy produkowane są z polskiego sera o obniżonej do 20 proc.
zawartości tłuszczu. Nie są poddawane procesowi smażenia ani pieczenia. Ich produkcja opiera się na nowatorskiej metodzie objętej zastrzeżeniem patentowym, dzięki czemu zawierają błonnik, wapń i białko. Są przy tym chrupiące i smaczne. Z pewnością zostaną docenione przez dbających o swoją wagę i wygląd, jak i przez tych, którzy lubią naturalne czy tradycyjne przekąski.
Klasyczne czarne opakowanie zawierające 20g chipsów zostało wyprodukowane z 40g świeżego sera. W ofercie trzy kompozycje smakowe: chrupiące plasterki sera z kawałkami suszonej marchwi; chrupiące plasterki sera z posypką a la Italiana oraz chrupiące plasterki sera w towarzystwie suszonej cebulki.