Good Food wzbogaca swoją linię produktów Wysoki błonnik o batony musli.
Jest to propozycja, która ucieszy zarówno zapracowanych, którzy mają czas jedynie na szybką przekąskę, jak i aktywnych starających się realizować zasady zdrowego żywienia.
Elementem wyróżniającym batony zbożowe Good Food spośród innych produktów tego typu jest błonnik.
Batony Wysoki Błonnik zawierają 8% błonnika, co pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na ten niezbędny w diecie składnik - mówi Maria Hoffa, koordynator ds. nowych produktów firmy Good Food. - Dodatkowo w produkt zawiera inulinę, która wspomaga procesy metaboliczne i obniża poziom cukru we - dodaje ekspert.
Batony Wysoki Błonnik to połączenie dużych kawałków suszonych owoców z wartościami odżywczymi zbóż. W odróżnieniu od tradycyjnych wysokokalorycznych, czekoladowych przysmaków, swój słodki smak zyskują dzięki naturalnemu cukrowi trzcinowemu. Otręby pszenne i owsiane, które znajdują się w Wysokim Błonniku, wzbogacają nasz organizm w witaminy z grupy B. Można wybierać spośród czterech owocowych smaków: z dodatkiem jabłek, malin, wiśni i czarnych porzeczek.