Nowa Masa makowa Siesta

Siesta | 09/01/2012 08:01

Marka Siesta wprowadza na sklepowe półki Masę makową wzbogaconą bakaliami. Teraz przygotowanie makowca, strucli, pierożków z makiem czy kutii będzie prostsze i zajmie zdecydowanie mniej czasu. Masa jest bezpośrednio gotowa do spożycia. Produkt jest już dostępny w sprzedaży.

Nowa Masa makowa Siesta z bogactwem bakalii łączy w sobie smak tradycyjnej, domowej masy z łatwością użycia gotowego produktu. Dzięki metalowej puszce, przez długi czas zachowuje świeżość, aromat oraz walory smakowe. Na odwrocie opakowania znajduje się przepis na struclę makową, informacje o produkcie i ciekawostka na jego temat.

Masa makowaSiesta stanowi oryginalny dodatek do kremów, lodów, babeczek i tortów, a także delikatny farsz do pierogów czy rogalików. Umożliwi też szybkie przygotowanie bożonarodzeniowej kutii. Jest bezpośrednio gotowa do spożycia a jej receptura została wzbogacona miodem, rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczową.

Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez domowych wypieków z makiem. Jednak samodzielne przygotowanie masy makowej jest czasochłonne i wymaga dużo pracy. Dzięki nowej Masie makowej Siesta przygotowanie deserów i potraw z makiem zajmie zdecydowanie mniej czasu a efekt zachwyci wszystkich gości. Aksamitna konsystencja i bogaty smak sprawiają, że znakomicie sprawdzi się przy pieczeniu ciast i komponowaniu deserów.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.