Kompozycja zdrowych i pożywnych warzyw na patelnię Espana z przyprawą pikantną to danie opracowane z myślą o miłośnikach wyrazistej hiszpańskiej kuchni.
Kolejny przystanek na trasie kulinarnej podróży d'aucy po południowej Europie to słoneczna Hiszpania. Producent mrożonek proponuje wielbicielom śródziemnomorskich smaków szybkie i proste w przygotowaniu danie z linii 3 minuty - tylko chwila. Kuchnia Półwyspu Iberyjskiego bywa równie ognista, jak jego mieszkańcy. Smak warzyw na patelnię Espana podkreśla pikantna mieszanka ziół i przypraw.
Wśród składników mrożonki Espana z przyprawą pikantną znalazły się soczysta cukinia, zielona fasola szparagowa, chrupiąca czerwona papryka, podsmażane ziemniaki oraz sycące i pożywne ziarna czerwonej fasoli. Smak potrawy wzbogaca biała i czerwona cebula. Dodana do jarzyn, aromatyczna przyprawa pikantna zamknięta w wygodnej saszetce to przemyślana kompozycja słodkiej papryki, suszonych pomidorów, cebuli, chilli, czosnku, kminku, kolendry, oregano, cynamonu i gałki muszkatołowej.
Warzywa na patelnię d'aucy z linii 3 minuty - tylko chwila są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mieszankę jarzyn wystarczy wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą, dodać zawartość saszetki i smażyć przez 3 minuty. Składniki zostały odpowiednio podgotowane przed zamrożeniem, dlatego po podsmażeniu są jednakowo miękkie. Warzywa na patelnię d'aucy można podać jako samodzielne danie. Espana z przyprawą pikantną bardzo dobrze komponuje się również z rybami i owocami morza.