30/12/2008
Eliksir ten, to koncentrat napoju sporządzony z naparu kwiatu bzu czarnego. Latem wspaniale gasi pragnienie, zimą łagodzi zaziębienia dzięki zawartości wyciągu z kwiatu bzu czarnego. Eliksir rozcieńczamy w stosunku 1/3: 1 część Eliksiru 3 części wody. Sporządzony napój można pić...
29/12/2008
Ciasto na dużą blachę (1 kilogram ciasta po wypieku) wystarcza dla całej rodziny. Ciasto kruche przygotowywane jest według tradycyjnej, polskiej receptury i przeznaczone do wykorzystania jako podstawa do domowych wypieków.
29/12/2008
Wieś Aberlour znajduje się w sercu pięknego Speyside w górskim obszarze Szkocji. To tu rodzina Walkers od pond stu lat produkuje najlepsze kruche ciasteczka na świecie. Firma została stworzona przez Joseph a Walker a, który otworzył swoją lokalną piekarnię w 1898 roku. Do dziś...
29/12/2008
Argentyński torcik deserowy wyrabiany z batatów (słodka odmiana ziemniaka) o smaku naturalnym. Bataty to źródło potasu, wapnia, fosforu, magnezu, żelaza, witaminy A, witaminy B1, witaminy B2, witaminy PP, witaminy B6, witaminy C, witaminy E (najwięcej wśród warzyw), kwasu foliowego, a...
24/12/2008
Najwyższej jakości drobno zmielona kawa typu Arabica pochodząca z ekologicznych plantacji, wpisująca się w ideę Fair Trade. Jest to kawa o mocnym smaku i intensywnym aromacie, dzięki czemu doskonale nadaje się do przygotowania tradycyjnego włoskiego espresso. To doskonała propozycja...
22/12/2008
Nie wszyscy wiedza, że ciasto francuskie powstaje przez połączenie dwóch rodzajów ciast: ciasta z mąki pszennej oraz ciasta maślanego. Tajemnica smaku ciasta francuskiego tkwi w pracochłonnym procesie rozwałkowywania, składania i chłodzenia obu rodzajów ciast, dzięki czemu upieczone...
Poprzednia strona
...
177
178
179
180
181
...
Następna strona